zname mk zname en
facebook flicker twitter

Новости

Биофлавоноиди и нивната улога во човековиот организам

Човекот има големи потреби од различни материи за нормална работа на организмот и негова благосостојба. Дел од нив се синтетизираат , а други пак мора да се внесуваат преку исхраната.
Освен витамините и минералите, други материи кои не се синтетизираат во организмот, не подлежат на дигестија, а ја помагаат работата на органите се биофлавоноидите...

повеќе »

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Цинкот минерал кој е исклучително важен за човекот

Иако во мали количини, витамините и минералите секојдневно се потребни на нашиот организам. При недостаток, доаѓа до различни заболувања или пак неправилно функционирање на органите....

повеќе »

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Глукозамин и неговата улога во организмот

Се почесто луѓето над 50-тите години се соочуваат со болки во зглобовите кои се последица на остеоартритисот.
При ова заболување се забележуваат болки при обидот за движење на зглобот, а со изминување на време доаѓа и до негово вкочанување.
Болките се појавуваат како последица на губењето на 'рскавицата помеѓу коските, и зголемениот притисок на двете зглобни површини...

повеќе »

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Додатоци за исхрана и нивна улога во човечкото тело

Во последно време, слушаме контроверзни информации за витамините!!! Некои препорачуваат користење на витамини во големи количини, додека други велат дека витаминте се токсични во големи количини. Одговорот е дека во големи количини се може да е токсично.

Можете да умрете од преголема количина на вода . Големи количини на воздух може да предизвикат хипервентилација. Можете да добиете опекотини од прекумерно сончање...

повеќе »

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Летна понуда за месеците јули и август: бесплатна достава до вашиот дом на нашите производи ( само за Скопје )

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

facebook flicker twitter