zname mk zname en
facebook flicker twitter

Хомеопатска терапија и нејзините можности

РЕСПИРАТОРЕН СИСТЕМ, УВО , НОС И ГРЛО

Рецивидирачки УНГ инфекции, бронхитис, синузит, зголемени крајници, засипнување и афонија, алергии, грип и вирусни инфекции, ларингит, сува кашлица, катарален отит, тинтус, полипи.

ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ

Усна шуплина: гингивитис, парадентоза, афти, забоболка, апцеси. Стомак : диспепсија, метериозам (надуеност), гастритис (воспаление на слузницата на желудникот), улкус (чир на желудник) Цревни пореметувања: диареа, хемороиди, опстипација (затвор), колитис, анални фисури.

БУБРЕЗИ И УРИНАРЕН СИСТЕМ

Рецидивирачки уринарни инфекции – цистити, полипи на мочниот меур, бубрежни камења, болест на простатата, ноќно мокрење.

КАРДИОВАСКУЛАРЕН СИСТЕМ

Артериосклероза, хипертензија, хипотонија, исхемична болест на срце, акроцијаноза, синдром на Рејно, варикозни - проширени вени.

ДЕРМАТОЛОГИЈА

Алергични и атопични дерматози, рецивидирачки уртрикарии, егземи, алергија на сонце, акни, убоди од инсекти, опекотини и пигментирани петни, херпес, брадавици, кондоломи, кожни фиброми, молоскум контагиозум, намален колаген.

ГИНЕКОЛОГИЈА

Дисменореа (болна менструација), фибром на матка, хронични гинеколошки инфекции, менопауза, мастопатии, менорагии, предменстриален синдром, намалено либидо, флуор, пруритис (јадеж), недостаток на жолто тело, недостаток на естроген, прогестерон.

ЛОКОМОТОРЕН СИСТЕМ

Симптоматични лекарства при ревматски заболувања , артритис, контузии, рани, реуматоиден артрит, болки во грб, болки при растење, лумбалгии, луксации, нагмечувања..

ЕНДОКРИН СИСТЕМ

Задебелување и целулит, зглемен холестерол, зголемен билирубин, лекување и спречување на последиците од шекерната болест, заболувања на тириодна жлезда.

БРЕМЕНИ ЖЕНИ

Рани гестози: повраќање, гадење, зголемена киселост во желудник, зголемена секреција на плунчаните жлезди. Леунки: намалено лачење на млеко, маститис.

НЕРВЕН СИСТЕМ

Главоблоки, мигрена, вртоглавица, психосоматски и психички поремтувања, страв, депресија, несоница, психичка и физичка замореност, деконцентрација, трема, агресивност, гнев, љубомора, неспокој, преживеан стрес, загуба на близок во фамилија, пријател, невозвратена љубов, прекинување на љубовна врска, припрема пред операција и опоравување после операција..

ПРОБЛЕМАТИЧНИ ДЕЦА

Деца со лошо однесување, бебе со проблеми при заспивање, кошмари, плашливо дете, хиперактивно дете, проблеми со говор, тикови, ноќно мокрење, проблеми со поаѓање во училиште, стрес во детска возраст, уморни деца, повраќање при патување, растројства при хранење (анорексија и булимија), зголемена тежина и целулит, кожни проблеми, бескрајни херпеси, брадавици, алергии на храна и сонце, проблеме со потење, кај девојчиња проблеми со менструација, предменструален синдром, вагинални габички, лоши навики во адолесцентниот период ( пушење, употреба на алкохол).

facebook flicker twitter