zname mk zname en
facebook flicker twitter

Здрава простата фитолек

     ПРИРОДНИ ДИЕТСКИ ПРОИЗВОДИ - 100% ПРИРОДНИ НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
СОСТАВ НА 1 КАПСУЛА:

екстракт од ниска палма -200мг, екстракт од пигеум африканум-100мг, екстракт од хортензија-85мг, силициум-85мг, глутаминова киселина-68мг, екстракт од жен-шен-67мг, Л-аланин-67мг, цинк-15мг, вит.А-5000ИУ, вит,Е-30ИУ

Цинк

За да функционира правилно простатата има потреба од големо количество на цинк,во простатата тој е 10пати повеке отколку во кој и да е друг орган во телото.Цинкот ја блокира продукцијата на дехидротестостерон во организмот и на тој начин го спречува зголемувањето на простатата и влијае поволно на проблемите кај мажи со зголемена простата.Во научната литература се објавени резултати од испитувања кои покажуваат дека цинкот е исклучително неопходен за стимулирање на имуната заштита,за надминување на проблемите со воспалена простата и за одржување на нормална сексуална функција кај мажите.

Ниска палма

Докажана е способноста на екстрактот од плодовите на Ниска палма/ serenoa repens/од родот Сабал дека ја воспоставува рамнотежата на хормоните кои доведуват до зголемување на простатата. Според најнови проучувања,палма екстрактот е ефикасен во 90%од случаите со зголемена простата,неговиот ефект настапува 4-6 недели после неговото примање и не е токсичен,за разлика од многу други лекарства препишувани за лекување на зголемена простата.

Глицин,аланин и глутамин

Во 1989г.д-р K.W.Donsbah докажува дека кај 90%од лекуваните пациенти, комбинацијата од трите аминокиселини делува поволно на воспалената простата, а кај 1/3 од болните со зголемена простата таа се нормализира.

Пигеум африканум

Многу одамна е докажано дека екстрактот од едно вечно зелено дрво кое расте во Мадагаскар/ Pygeum africanum / е многу ефикасен за регулирање на димензиите на зголемената .простата .На 672 болни диван е овој екстракт ,секојдневно во тек на 6месеци. Во експериментот учествувале 13болници,4медицински институти во Франција,Германија и Италија и 38 најдобри уролози во Европа. Заклучено е дека кај 66%од испитуваните пациенти е забележано намалување на простата и кај сите има подобрувања на симптомите поврзани со зголемената простата.

Витамин Е и витамин А

се моќни антиоксиданти,кои ја заштитуват простатата и истовремено го забавуваат процесот на стареење, одговорен за дистрофичните промени во неа.На тој начин помагат за поквалитетен живот кај возрасните мажи.Освен тоа витаминот А го стимулира образувањето на половите хормони, а витаминот Е го стимулира образувањето на сперматозоидите.

Се користи за:

за лекување на простата кај мажи со често и отежнато мокрење и при задршка на урина, кое се должи на зголемената простата,за подобрување на хормонална рамнотежа кај мажите,и за подобрување на сексуалната функција.

Препорачлива доза:

1 капсула дневно,или според препорака од лекар.

facebook flicker twitter