zname mk zname en
facebook flicker twitter

Имуно комплекс фитолек

     ПРИРОДНИ ДИЕТСКИ ПРОИЗВОДИ - 100% ПРИРОДНИ НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
СОСТАВ НА 1 КАПСУЛА:

екстракт од мачкини нокти-250мг., екстракт од ехинацеа-100мг., витамин С-150мг., цинк-5мг., селен-25мкг.

Витамин С

Многубројните научни испитувања укажуваат дека витамин С учествува во имуната заштита,така што го стимулира создавањето на антитела,уништувајки ги опасните микроорганизми.Освен тоа овој витамин во својство на антиоксидант ги штити заштитните клетки на организмот од уништување,за да можат успешно да ги уништат микроорганизмите.

Селен

Освен што има силно антиоксидативно својство,селенот ја стимулира активноста на Т-лимфоцитите,кои ја имат главната улога во имуната заштита на организмот.Тие клетки не само што се одговорни за уништување на вирусите ,бактериите ,габите туку учествуваат активно и во уништувањето на канцерогените клетки.

Цинк

Недостигот на овој микроелемент исто така доведува до намалување на имунитетот.Ова се должи на фактот што цинкот го стимулира образувањето на леукоцити во организмот.

Ехинацеа

Представува беспрекорен лидер во имоностимулацијата на организмот и помага во борба против инфекциите. Многубројните испитувања укажуваат дека екстрактот од ехинацеа не само што ја стимулира активноста на клетките одговорни за имуната заштита туку допринесува да се зголеми синтезата на интерферонот, неопходен во борбата против вирусите. Истовремено корените на растението содржат гликозоиди ,кои дејствуваат бактерицидно и ги убиваат вирусите.

Мачкини нокти

И ова растение ја стимулира силно имуната заштита. Многу клиники успешно го вклучуваат екстрактот од мачкини нокти во лекувањето на болните од СПИН.Докажано е да некои од состојките на мачкините нокти покажуваат противоспалително,антиоксидативно и антиканцерогено дејство. Многу докази укажуваат дека екстрактот од мачкини нокти може да се искористува за профилакса и лекување на болест,како: артрит ,диабет ,хипертензија, исхемична болест на срцето,синдром на хроничен умор,мултиплекс склероза,дегенаративни и воспалителни заболувања и др.

СЕ КОРИСТИ ЗА:

зголемување на имуната заштита,профилакса и рехабилитација кај вирусни и бактериски инфекции,за заштита на организмот од штетното дејство на слободните радикали.

Препорачлива доза:

1-3 капсули дневно или според препорака од медицинско лице.

facebook flicker twitter