zname mk zname en
facebook flicker twitter

Глукозамин плус фитолек

     ПРИРОДНИ ДИЕТСКИ ПРОИЗВОДИ - 100% ПРИРОДНИ НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
СОСТАВ НА 1 КАПСУЛА:

глукозамин хидрохлорид-500мг., бромеалин-125мг., екстракт од гроздови семки-5мг., калциум-250мг., цинк-15мг., манган-4мг., селен-100мкг., Л-метионин-40мг.,

Глукозамин

Тоа е синтетичка субстанца.која е аналогна на основната состојка во рскавицата ,произведена по природен пат во организмот.Докажано е дека производството на глукозамин во човечкото тело опаѓа прогресивно после навршувањето на 25та година од животот.Многубројни се испитувањата во Сад и Европа кои покажуваат дека примањето на глукозамин во форма на хранителен додаток ,може да доведе до подобрување на структурата на оштетената рскавицата,до постепено намалување на болките во зглобовите.Важно е да се истакне дека примањето на глукозамин е лишено од несакани ефекти и може да продолжи долг временски период.

Бромеалин

Овој ензим екстрахиран од ананас има моќно противоспалително дејство кај зглобните воспаленија.

Манган

Неговото количество во организмот е мало,но затоа пак улогата за човековото здравје му е голема.Манганот учествува во многу ензимски системи,одговорни за развојот на коскенато ткиво и за одржување на нормален состав на зглобната течност.

Цинк

Исто како и манганот ,тој е исклучително неопходен за одржување нормална функција на зглобовите.Не изненадува фактот дека неговото ниво е намалено кај луге со зглобни заболувања,а примањето на цинкот преку форма на хранителните додатоци доведува до намалување на болките и чувството на укоченост во зглобовите,како и за зголемување на нивната подвижност.

Селен

Заедно со цинкот и манганот,тој помага за неутрализација на слободните радикали,кои играат голема улога кај воспалителните процеси.

Екстракт од семки од грозје

Тоа е најмоќниот досега познат антиоксидант.Тој не само што помага за совладувањето на воспалението и болките,туку е и неопходен за изградба на сврзното ткиво во рскавицата и крвните садови ,исхранувајќи ги зглобовите.

Се користи:

за подобрување на локомоторниот апарат ,при болки и укоченост во зглобовите,за опоравување после повреди,за зголемување на работната способност кај луге кои се занимаваат со физичка работа и спорт.

Препорачлива доза :

1 таблетка дневно долг временски период или два -три месечни курса во годината

facebook flicker twitter