zname mk zname en
facebook flicker twitter

Енергија комплекс фитолек

     ПРИРОДНИ ДИЕТСКИ ПРОИЗВОДИ - 100% ПРИРОДНИ НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
СОСТАВ НА 1 КАПСУЛА:

екстракт од корејски жен-шен125мг., Екстракт од јохимбе-100мг., екстракт од гинко билоба-50мг., вит.Ц -30мг., вит,Е-25ИУ,цинк-15мг., ниацин-10мг., селен-50мкг.,

Корејски жен-шен

Тој не само што помага за зголемување на концентрацијата , тонусот и издржливоста туку допринесува и за подобрување на сексуалната функција и забавување на процесите на стареење.Современите фармацевтски компании се повеке го насочуваат вниманието кон имуностимулирачкото дејство на жен-шенот и неговата заштитна улога кон многу ракови заболувања.

Јохимбе

Екстракт од истоименото дрво ја стимулира дејноста на нервните зони во рбетниот мозок,одговорни за ерекцијата и половата активност.Ја зголемува продукцијата на тестостерон кај мажите,имунитетот,умствената и физичката работоспособност.Ги намалува масните наслаги во проблематичните зони што го прави растенито ценето кај жени склони кон образување на целулит.

Гинко билоба

Екстрактот од лисјата на растението ги раширува артериите и го зголемува кислородот во мозокот и во останатите орани во телото.Гинко билоба го оневозможува претворањето на холестеролот во плаки на тој начин ги забавува артериосклеротичните процеси.Приман подолго време го нормализира нестабилниот крвен притисок и ги заштитува со стареењето функциите како што се видот,слухот и др.

Витамин С,вит.Е,цинк и селен

Во улога на моќни антиоксиданти ја намалуваат опасноста од кардиоваскуларни заболувања.Помагат за зголемување на имунитетот ,необходни се за уништувањена микроорганизмите и канцерогените клетки кои секојдневно се образуваат во секој од нас.Го оневозможуваат создавањето на артериосклеротични плаки и тромби , со тек на време помагаат за нормализирање на високиот крвен притисок.Ја подобруваат половата функција и го успорува стареењето.

Ниацин

Тој е член на витамините од групата В и е познат како витамин В3.Ниацинот игра важна улога во синтезата на женски и машки полови хормони како и на хормоните на тиреоидната и надбубрежна жлезда.Неопходен е за обезбедување добра состојба на нервниот систем,мозок и имунитетот.Ја подобрува кардиоваскуларната функција и помага за нормализирање на високиот крвен притисок како и за намалување на нивото на холестерол и триглецериди во крвта.Ја зголемува енергијата во организмот преку правилно искористување на внесените хранителни субстанции.

Се користи за:

Психичка и физичка оптеретеност,намалена способност за концентрација и памтење,хроничен умор,хроничен често повторуван стрес,вртоглавица и шум во ушите,главоболка која се должи на нарушена циркулација,опоравување после тешко боледување или операција,рани кои тешко зараснуваат,ракови и кардиоваскуларнизаболувања,нестабилен висок или низок крвен притисок,склоност кон чести заболувања,намалено либидо или потенција,целулит во областа на половината и колковите,престој во загадена средина.

Дозирање:

1капсула дневно или според препорак од медицинско лице.

facebook flicker twitter