zname mk zname en
facebook flicker twitter

Вено - артериален комплекс фитолек

     ПРИРОДНИ ДИЕТСКИ ПРОИЗВОДИ - 100% ПРИРОДНИ НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
СОСТАВ НА 1 ТАБЛЕТКА:

екстракт од гинко билоба-75мг., екстракт од гроздови семки -50мг., биофлавоноиди-20мг., С-200мг., витамин Е-50мг., В 6-4мг., магнизиум-100мг.,

Гинко билоба

Екстрактот од лисјата на растението ги раширува крвните садови ,го зголемува нивото на кислород во мозокот и другите органи во телото.Тој не го дозволува претварањето на холестеролот во плаки ,кои ги втрднуваат артериите ,ги успорува артериосклеротичните процеси.Приман подолго екстрактот од растението го нормализира променливиот крвен притисок ја подобрува функцијата на очите И слухот ,која се намалува со процесот на старење.

Екстракт од гроздови семки

Тој ги заштитува од распагање витамините С и Е,кои по принцип имат многу краток век во човечкото тело.Антиоксидантниот ефект на екстрактот од семките на грозјето е 20 пати посилен од тој на витаминот С и 50 пати посилен од тој на витаминот Е.Зголемувајчи ја еластичноста на ѕидот на крвните садови ,екстрактот од гроздови семки ја подобрува проодноста на крвните садови.Освен тоа тој штити од создавање на плаки и тромби во аретериите.

Биофлавоноиди

Основната функција на биофлавоноидите е да ја зголемува цврстината и еластичноста на крвните садови ,да штити од создавање на артериосклеротични плаки во крвните садови.Заклучок на група научници од францускиот институте ИНСЕРМ:Флавоноидите се најдобрите активни состојки за венозната инсуфициенција ,затоа што дејствуваат скоро на секој фактор виновен за нејзиното настапување.

Витамин C и вит.Е.

Ја зголемуваат еластичноста на ѕидот на крвните садови ,ја намалува нивната пропусливост со што се контролира создавањето на отоци.со ова се регулира засирувањето на крвта истовремено се намалува нивото на т.н. лош холестерол.Благодарение на силното антиоксидативно дејство,вит.С и вит.Е делуваат поволно на промените на крвните садови за време на инфекции и алергии.

Магнезиум и вит B6

Тие се абсолутно неопходни за доброто функционирање на срцето ,крвните садови,за намалување на згрутчувањето на крвта , забавување на артериосклеротичните промени,како и за одржување на нивото на шеќер во крвта на нормални вредности.

СЕ КОРИСТИ ЗА:

мозочно-садовни болести,при инсулт,исхемична болест на срце, при инфаркт,нарушување на срцевиот ритам,променлив крвен притисок,раширени вени, хемороиди,отоци ,притисок во нозете,тромбофлебит,аретриосклероза,периферна садовна болест,повреди на ретината и други садовни оштетувања посебно кај диабетот,синдром на Рејно,старечка деменција и Алцхајмерова болест,намалена концентрација и памтење,главоболка како резултат на нарушена циркулација,заборавеност.

Препорачлива доза:

1-2таблетки дневно или спрема препорака на лекар.

facebook flicker twitter