zname mk zname en
facebook flicker twitter

Антистрес комплекс фитолек

     ПРИРОДНИ ДИЕТСКИ ПРОИЗВОДИ - 100% ПРИРОДНИ НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
СОСТАВ НА 1 КАПСУЛА:

екстракт од жолт кантарион-100мг., екстракт од валериана-25мг., екстракт од камилица-25мг., екстракт од мента-15мг., екстракт од пасифлора-15мг., магназиум-100мг., витамин В6-3мг., Л-тирозин-5мг.,

Жолт кантарион

Жолтиот кантарион поседува смирувачко дејство Тоа е растение со најсилна антидепресивна активност,која го прави да биде најпрепорачуван материјал за многу лекарства кај лесни до умерени по јачина депресии.

Камилица

Со векови камилицата е една од најчесто користените растенија во нашите краеви.Последниве години научници од цел свет направија многубројни испитувања каде категорично го потврдија силното противоспалително и смирувачко дејство на растението.

Мента

Карактеристично за ментата е нејзиниот смирувачки ефект,особено при нервоза,стрес и несоница.Слична на камилицата и ментата има изразено спазмолитично дејство.Тиа нејзини својства се користат за лекување на заболувања на стомакот и жолчните патишта,исто така и кај камења во жолчка ,хроничен панкреатит,стомачно цревни и жолчно коликобразни болки од секаков производ,тежина во стомак,пореметувања во варењто на храната , кај кардиоваскуларни болести и др.

Валериана

Таа влегува во сите растителни продукти кои се користат за регулирање на стересот во човековиот организам.Тоа се должи на нејзиниот смирувачки,спазмолитичен и седативен ефект како и одличното дејството врз кардиоваскуларниот систем.

Пасифлора

Искористувана со векови како лековито растение од индинско потекло ,пасифлората станува популарна благодарение на шпанскиот лекар Монардес,кој ја пренесува преку океан во 1569г.Под формата на чај пасифлората брзо станала препорачувано смирувачко средство на европската аристрокатија.И денеска ова прекрасно растение се користи за намалување на неспокојствата ,подобрување на депресиите и намалување на спазмите ,кои се должат на зголемената нервна напрегнатост.

Магнезиум,вит.Б6 И Л-Тирозин

Тие го стимулираат производството на субстанции во мозокот ,кои го подобруваат расположението,ја намалуваат нервната напрегнатост и се абсолутно неопходно за доброто функционирање на срцето,крвните садови и нервниот сѕстем.

СЕ КОРИСТИ ЗА:

подобрување на расположението,намалување на симптомите на зголемена нервна напрегнатост на стресс, депресиа,за подобрување на сонот.

Препорачлива доза:

1-2 капсули дневно или според препорака на медицинско лице.

facebook flicker twitter