zname mk zname en
facebook flicker twitter

Антиалергија комплекс фитолек

     ПРИРОДНИ ДИЕТСКИ ПРОИЗВОДИ - 100% ПРИРОДНИ НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
СОСТАВ НА 1 КАПСУЛА:

вит.С-150мг., вит.В6-4мг., вит.Д3-200ИУ, калциум-200мг., магнезиум-100мг., цинк-7,5., ленено масло-20мг.,

Калциум

Тој има важна улога во размената на материите ,има способност за одржување нормален тонус на крвните садови и нормална реакција на нервното и мускулно ткиво.Калциумот е многу важен затоа што ја стимулира против алергичната заштитан на организмот,посебно кај тие особи што се предиспонирани за алергии.Добрата состојба на кожата ,ноктите,косата и на коските и забите исто е во директна зависност од нивото на калциум во организмот.

Магнезиум и витамин В6

Во комбинација двата играат важна улога во надминување на секојдневниот нервно-психички стрес.Ова е посебно важно за честите случаи на алергии кои се провоцирани или се влошуваат од стресни ситуации.Освен ова магнезиумот учествува директно во противалергичната заштита на организмот.

Цинк

Тој е исклучително важен за човекот,влегува во состав на повеке од 200 ензими,осигурувајки им нормален развој на животните процеси.Цинкот исто како калциумот и магнезиумот е исклучително неопходен за добриот изглед и здравје на кожата ,а таа страда иклучително често при алергии.Недостик на цинк во чоевечкиот организам може да доведе до намалување на имунитетот и склоност кон кожни инфекции кај луге со алергии.

Витамин С

Овој витамин одигрува исклучително важна улога во стимулирањето на противалергичната и имуната заштита на организмот. Витаминот С одговорен е за нормално одржување на сврзното ткиво во организмот вклучувајчи го посебно оној кој ја гради кожата и ѕидот на крвните садови, ова е исклучително важно кај алергии со кожни проблеми. Тој е одговорен за цврстината на капиларниот ѕид и за намалување на нивната пропусливост, со тоа се намалува создавањето на отоци.

Витамин Д

Помага во ресорпцијата на калциум во организмот и заедно со вит.С ја стимулира имуната и противалергична заштита.Ова е исклучително важно при склоност кон кожни , респираторни алергии и инфекции.

Ленено масло

Тоа е богато со незаситени масни киселини и други биолошки активни субстанции кои се иклучително корисни за здравјето посебно тие што имат проблеми со алергии.

СЕ КОРИСТИ ЗА:

за стимулирање на противалергичната и имуната заштита,за подобрување на респираторните,кожни и стомачно-цревни проблеми од алергичен карактер,за подобрување на општата состојбата на кожа,нокти и коса, за профилакса од стрес.

Препорачлива доза:

1-2 капсули дневно или според препорака од медицинско лице.

facebook flicker twitter